Kilde: IK Viking Hovedafdelingens 100 års jubilæumsbog.

 

Da jernbane, bil og "VIKING" kom til Bornholm.

Dengang, for lidt over 100 år siden, da den første jernbane (Nexø-banen) blev taget i brug år 1900, dengang den første bil kom til øen i 1905 i form af en 6 personers rutebil mellem Rønne og Hasle (der skulle skubbes op ad bakkerne), og flere amtsrådsmedlemmer ønskede at forbyde bilkørsel om natten, dengang var det, man første gang tænkte på Idrætsklubben Viking - i 1906.

Ifølge Bornholms Tidende blev den første privatbil i 1906 kaldt et livsfarligt hvæsende uhyre, der var skyld i, at en hest løb løbsk og en kvindelig passager besvimede og lå bevidstløs i flere timer. 

Aviserne blev skrevet med gotiske bogstaver (gamle snørklede bogstaver). Kvinder og tyende (tjenestefolk) fik valgret til kommunevalg i 1908 og valgret til folketinget i 1915.

Under disse forhold kom idrætten til øen, og de første tanker og forslag om oprettelse af Viking blev fremsat. Et samfund og forhold vi i dag meget dårligt kan fatte. Mange familier var børnerige og levede under meget trange kår. Trods det havde ungdommen mod på livet, var nysgerrige med hensyn til, hvad det der med idræt nu var for noget.

 

Dengang i 1907 var forholdene meget anderledes end i dag - 100 år senere.